top of page
Master Class Wonen en Leven in Trialoog

NIEUWE OPROEP!

De woonzorgcentra die al deelnamen formuleren het heel duidelijk: Wonen en Leven in Trialoog = de toekomst. Het voelt goed, het werkt goed en het is het antwoord op vele uitdagingen waar we voor staan.Hier lees je meer over wat een Trialoog-werking inhoudt. 


We lanceren een nieuwe oproep om met meer huizen met Wonen en Leven in Trialoog aan de slag te laten gaan.  

Om een Trialoogwerking in uw huis mogelijk te maken, bieden we een introductiedag en 2 modules van elk 2 dagen aan:

U begint met de introductiedag en beslist dan of u verder gaat in het traject. Samen vormen ze de Master Class.

Introductiedag

Op deze dag maak je kennis met Wonen en Leven in Trialoog. U ziet en beleeft waar het over gaat en maakt kennis met de belangrijkste concepten: wonen en leven, trialoog, relatiegestuurde participatie, co-creatie, organiseren vanuit de bedoeling. Je zal leren en ervaren wat Wonen en leven in Trialoog kan betekenen in jullie dagelijkse werking op niveau van het individu, de groep en het woonzorgcentrum.  Het wordt een actieve dag met duiding, praktijkvoorbeelden en -getuigenissen, ervaringsleren, interactie en reflecteren.

Deze dag is bedoeld voor:

  • directies die het kader willen verkennen

  • trekkers in huis die daarna verdiepen via de modules

  • sleutelfiguren die mee op de kar moeten

Deelnameprijs: 90 €. Je kan je voor deze introductiedag hier inschrijven

 

Na de introductiedag kan u ervoor kiezen nog één of twee modules te volgen,ofwel binnen het half jaar volgend op de introductiedag of gespreid over een volledig jaar. 

 

- Module 1:  2 dagen rond de opstart van een participatief cocreatief traject. Boost je organisatie, kom tot een gedeelde ambitie, krijg helder  waar je naartoe wil en dit alles in co-creatie met bewoners, medewerkers en familie. Ontwerp de eerste stappen in je proces en leer werken met methodieken om iedereen te betrekken. Sleutel samen aan het wonen en leven in huis.  

Deelnameprijs: 180 €

- Module 2: duurzaam veranderen. Hou je verandertraject op kruissnelheid en medewerkers gemotiveerd. Durf te kantelen. Bepaal wat er écht moet gebeuren en leer hoe je dit kan aanpakken. Sta stil bij je eigen vaardigheden als trekker van dit traject.

Deelnameprijs : 180 €

We kiezen resoluut voor groepsleren. De uitwisseling met andere woonzorgcentra is ontzettend verrijkend. Dat hebben de deelnemers ons bevestigd. Het wordt een mix van duiding,ervaringsleren, zelf aan de slag gaan, uitwisseling, praktijkvoorbeelden en reflectie. Verwacht je dus aan zeer interactieve sessies.

Wanneer u 'afgestudeerd' bent, kan u blijvend deel uitmaken van het leernetwerk.

Om optimale slagkracht te hebben verwachten we dat 2 personen uit het woonzorgcentrum deelnemen. Minstens 1 daarvan heeft een directiemandaat zodat wat je in huis doet ook echt beleid kan worden en gedragen wordt. U mag uiteraard ook met meer personen komen, zeker op de introductiedag!. 

Wil u meedoen en deel gaan uitmaken van het Trialoognetwerk in Vlaanderen? 

De volgende introductiedag vindt plaats op donderdag 20 juni 2024. 

Geïnteresseerd? Schrijf hier in.

Voor wie nu al geïnteresseerd is in de modules: hier zijn de data:

2024:

- module 1: 3 en 10 oktober 2024

- module 2: 21 en 28 november 2024

2025:

- module 1: 10 en 17 maart 2025

- module 2: 20  en 27 mei 2025

bottom of page